Finns regler för flyttstädning?

Finns det några regler för flyttstädning ? Det finns inga regler för flyttstädning eftersom det inte definieras i lag. Däremot finns det riktlinjer för acceptans av flyttstädning som för närvarande anses vara självförklarande. Det enklaste sättet att göra detta är att anlita och städfirma med lång erfarenhet av flyttstädning.

Vara riktigt hyra

Det måste vara riktigt rent. Många människor förstår inte vad det innebär att det ska vara riktigt rent, till exempel i badrummet. Din veckostädning är inte samma sak som att städa huset när du flyttar ut. Detsamma gäller inte för regelbunden städning, som du gör genom att anlita en städfirma. I grund och botten är det en mycket mer tidskrävande städning när du flyttar. Det är inte ovanligt att man får lägga till timmar på ett badrum. Om du tycker att det är för tungt kan du lägga ut jobbet på en städfirma som är specialiserad på flyttstädning.

Köket kräver sin tid

Köket är också ett rum med många oskrivna regler när man flyttar. Till exempel är det allt från vattenlås till vitvaror och övrig köksinredning. Det innebär att allt måste tas bort och rengöras. I köket finns också vitvaror, vilket är en kategori i sig, som ska avfrostas så att de är isfria då städfirman kommer så den är redo att torkas. Köksskåp och kökslådor på både utsida och insida. Detta är tidskrävande hårt arbete.

Allt ska städas – ingen vrå lämnas

Att städa huset kännetecknas av att man gör rent i alla skrymslen och vrår. Även på osynliga ställen och utan några särskilda regler för rengöring av bostad.

Var hittar man regler för flyttstäd?

De oskrivna reglerna för flyttstäd är oftast dokumenterade. Dessa återfinns i hyresavtal och köpeavtal för bostaden. Du bör titta på dessa noggrant innan du bestämmer dig för om du ska städa fastigheten själv eller anlita en städfirma för tjänsten. Reglerna för utflyttning är i princip desamma för alla bostäder, men det kan finnas vissa skillnader. Det viktigaste är att du och den som tar över bostaden följer någon form av checklista. Det kan vara ett hyresavtal eller ett köpeavtal. Om det inte finns något sådant dokument kommer det senare att vara svårt att bevisa att du faktiskt flyttstädade bostaden efter konstens alla. Flyttstäd är en krävande uppgift, m en om du tar hjälp av en erfaren städfirma som oss bör du inte ha några problem med att få städprocessen godkänd.

Varför kontakta Städfirma Sverige

  • Kostnadsfri offert
  • Prisvärda
  • Duktiga medarbetare
Similar Posts