Behovet av att skydda konst har ökat i Sverige. För att bevara och skydda dessa konstverk har Designlarm utvecklat en banbrytande lösning – en specialanpassad larmväska. Med en individuell sensor för varje konstverk sätter denna teknologi en ny standard för säkerhet och skydd inom konstgallerier och utställningslokaler.

En unik sensor för varje konstverk

Med Designlarms larmväska kan varje konstverk utrustas med en specialanpassad sensor. Denna lilla men kraftfulla enhet fastsätts på föremålet och förhindrar därigenom att det flyttas eller stjäls. Varje sensor är skapad för att vara diskret och skonsam mot konstverket, samtidigt som den erbjuder ett robust skydd. Sensorerna kan monteras både utanpå och på baksidan av ramen på konstverket beroende på om man vill att det ska synas att konstverket är larmat. Man kan dessutom välja att fästa sensorerna på skulpturer och statyer.

Smarthet som kommunicerar

Teknologin bakom Designlarms larmväskor är imponerande i sin enkelhet. Varje sensor kommunicerar trådlöst med centralenheten, vilket möjliggör en konstant övervakning av konstverkets plats och säkerhetstillstånd. I händelse av ett intrång aktiveras larmet och en omedelbar pushnotis skickas till användare av systemet och till en eventuell bemannad larmcentral.

Anpassad för galleri och utställningslokaler

Designlarms larmväskor är flexibla och kan konfigureras för att passa varje galleris unika behov. En enskild väska kan levereras med upp till 50 sensorer, vilket ger våra kunder möjlighet att skräddarsy sitt skydd efter sina specifika krav och önskemål. Detta gör det enkelt att säkra en samling av värdefulla konstverk på ett smidigt och effektivt sätt.

Ridådetektion som skyddar hela eller delar av väggar.

Många gånger vill man att människor ska kunna betrakta konstverk på ett visst avstånd. Detta kan möjliggöras genom att, permanent eller tillfälligt, montera ridådetektorer/gardindetektorer som skyddar en linje, exempelvis en vägg. Sensorn reagerar när linjen bryts och utlöser larmet.

Siren eller tysta larm

Våra larmväskor kan utrustas med olika typer av sirener som tjuter om en eller flera sensorer utlöser. Detta ger dig och din personal en omedelbar indikation om ett konstverk flyttas eller ett larmat område passeras av en människa. Vi kan också erbjuda det vi kallar tysta larm. Ett tyst larm levereras till användare och administratörer direkt i mobiltelefonen eller en surfplatta.

Dimgeneratorer som skydd när utställningen är stängd

Dimgeneratorer skapar en tät och ogenomtränglig dimma som sprider sig snabbt genom rummet. Denna snabba åtgärd sker inom loppet av några sekunder vid detektering av en inkräktare. Dimman minskar synligheten markant och gör det omöjligt för tjuvar att se och ta konstverken.

Dimgeneratorer är utformade för att skydda konsten utan att skada den. Dimman är ofarlig och lämnar inga spår eller skador på konstverken.

Ett stort steg mot trygghet och säkerhet

Med Designlarms innovativa larmväska kan konstgallerier och utställningslokaler se fram emot en ny era av säkerhet och skydd för sina konstverk. Genom att kombinera avancerad teknologi med skräddarsydda lösningar sätter Designlarm en ny standard inom branschen.

Slutligen, i en värld där konstens värde är oskattbart, ger Designlarms larmväska gallerier och konstälskare en sinnesfrid och möjlighet att njuta av konsten med en ökad trygghet. Med detta tar vi steget mot en framtid där konstverken kan blomstra och beundras i en säkrare omgivning.

Similar Posts